ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Χατζηδάκη 15, β΄όροφος, Άνω Πατήσια 697 445 2229

Ενίσχυση αυτοπεποίθησης και εκπαίδευση στη διεκδίκηση

Υγιής Αυτοπεποίθηση

“Ζω στ’ αλήθεια σημαίνει ότι είμαι αληθινά αυτός που είμαι ” Χόρχε Μπουκάι

Η αληθινή αυτοπεποίθηση αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο δώρο που  μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας, διότι χωρίς αυτήν μια αυθεντική ζωή είναι σχεδόν αδύνατη.

Αλήθεια πως μπορούμε να ζούμε ουσιαστικά αν δεν αγαπάμε, σεβόμαστε και τιμάμε τον εαυτό μας;

Η υγιής λοιπόν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση είναι απαραίτητες για την προσωπική μας ευτυχία και χαρά, για την επίτευξη των προσωπικών μας στόχων και επιδιώξεων στη ζωή αλλά και για ικανοποιητικές σχέσεις με τους συνανθρώπους μας.

Τί σημαίνει όμως υγιής αυτοπεποίθηση και πως μπορούμε να την αποκτήσουμε;

Έχω αυτοπεποίθηση σημαίνει αναγνωρίζω την μοναδικότητά μου, εκφράζω τις ανάγκες και τα συναισθήματά μου χωρίς να λογοδοτώ και χωρίς να με συγκρίνω με κανέναν. Σημαίνει προσδίδω αξία στον εαυτό μου ανεξάρτητα από τα όποια επιτεύγματά μου και η αίσθηση της αξίας αυτής δεν προσδιορίζεται και δεν εξαρτάται απο το βλέμμα των άλλων, από την κριτική ή την αποδοχή τους.

Η αυτοπεποίθησή μας τρέφεται κάθε φορά που εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε και αυτό που σκεφτόμαστε με σεβασμό στους άλλους, κάθε φορά που κάνουμε πράγματα που μας δίνουν το αίσθημα ικανοποίησης ( είμαι ικανός-η ) αλλά και ευχαρίστησης όπως και κάθε φορά που ξαναπροσπαθούμε και επιμένουμε στους στόχους μας.

Διεκδικητικότητα

Βασικό συστατικό της υγιούς αυτοπεποίθησης και παράλληλα βαθιά ανθρώπινη ανάγκη, είναι η ανάγκη για αυτοέκφραση αλλά και για ουσιαστική επικοινωνία με τους γύρω μας.

Πράγματι ένα απο τα θέματα και τις δυσκολίες που μας μεταφέρουν οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση αφορά τη δυσκολία να εκφράσουν συναισθήματα, ανάγκες προτιμήσεις και απόψεις με τρόπο που να ικανοποιεί τους ίδιους και δεν προσβάλει τους γύρω τους και να οριοθετηθούν, να πάρουν δηλαδή αποφάσεις που αφορούν την δική τους ζωή.

Σε πολλές περιπτώσεις η δυσκολίες αυτές μεταφράζονται είτε σε παθητική στάση, δηλαδή μια στάση που μακροπρόθεσμα υπονομεύει το αίσθημα αυταξίας και αυτοσεβασμού είτε σε άλλες περιπτώσεις σε επιθετική, πράγμα που δημιουργεί προβλήματα σε σχέση με του άλλους καθότι παραβιάζονται τα δικαιώματά τους.

Διεκδικητικό άτομο είναι το άτομο που μπορεί να εκφραστεί χωρίς να αισθάνεται άγχος, ντροπή ή ενοχή γι’ αυτό, που αναγνωρίζει τις ανάγκες του και παίρνει αποφάσεις για την ζωή του, με σεβασμό στον εαυτό του αλλά και τους άλλους ανθρώπους.

Η διεκδικητική συμπεριφορά ενισχύει την αυτοπεποίθηση μας και βελτιώνει την ποιότητα της καθημερινότητάς μας με αποτέλεσμα μια πιο ουσιαστική σχέση με τους άλλους και το περιβάλλον.

Παράλληλα σας δίνει την δυνατότητα να:

  • Καλλιεργήσετε και να εκπαιδευτείτε στον διεκδικητικό τρόπο αυτοέκφρασης, της έκφρασης δηλαδή των προσωπικών αναγκών, δικαιωμάτων και επιθυμιών.
  • Ενισχύσετε την οριοθέτηση απέναντι στους άλλους και τον αυτοσεβασμό και να αποφύγετε χειριστικές συμπεριφορές
  • Να βελτιώσετε τη επικοινωνία και την συναισθηματική επαφή με τους συνανθρώπους σας χωρίς να επιδεικνύετε παθητικές ή επιθετικές συμπεριφορές.
  • Να εκφράζετε τον θυμό με μη καταστροφικό τρόπο.

Συνεδρίες

Ατομικές Θεραπείες

Θεραπείες ζεύγους

Ομαδικές Θεραπείες

Συνδεριες Skype